pyat-podarunkiv-nashvidkuruch-dlya-lyubiteliv-vina-v-den-vsikh-zakokhanikh

П'ять подарунків нашвидкуруч для любителів вина в День всіх закоханих

 • 16375 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Вино по праву вважається головним компаньйоном будь-якої романтичної вечері. А категорія любителів і шанувальників цієї категорії алкогольних напоїв зростає з кожним роком. УНН підготував цікаву підбірку подарунків на День всіх закоханих, які втішать як справжніх винних гурманів, так і любителів час від часу порадувати себе келихом напою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регулярно і помірно або рідко, але влучно: лікар пояснив, як краще вживати алкоголь

1. Декантер для вина

Таку хитромудру назву носить скляний графин для подачі вина. Сучасні декантери бувають різних химерних форм і об'ємів. Це важливий аксесуар для тих, хто любить старе вино, у якого з'являється характерний осад і його необхідно зливати в графин. А для молодих вин переливання у декантер необхідно для того, щоб воно швидше насичувалося киснем, "подихало" і краще розкрило свій смак. Головна принадність такого графина в тому, що якщо не використовувати за призначенням, то він може послужити навіть оригінальною вазою. Ціна залежить від матеріалу (скло, кришталь), країни виробництва, складності форми і стартує від 250 грн.

2. Вінтажний посуд з винних пляшок Resize

Український бренд знайшов цікаве застосування винним пляшкам - перетворює їх у склянки, тарілки і страви. Виглядають дуже незвично і красиво впишуться в сервіровку столу, якщо до пляшки хорошого вина подати на такому блюді, наприклад, сир. Ціна набору з 4-х склянок обійдеться в 320 грн.

3. Блакитні винні напої

Вау-ефект на любителя ігристих вин може справити пляшка напою яскраво-блакитного або бірюзового кольору. Причому родоначальниками цього кольору алкоголю виступили імениті європейські бренди. Так, 2017 року у Великій Британії представили синю "Каву" під назвою "Skyfall" і обмежений тираж бірюзового "BLUMOND" (від 1 тис. грн), у Франції - вино Eden вартістю 45 фунтів стерлінгів (понад 1,5 тис. грн). Відтоді мода на кольоровий алкоголь не вщухає і для охочих здивувати свою половинку в День всіх закоханих є блакитне італійське ігристе Вино "Santero Blu Moscato Jeans" (260 грн) або винний блакитного кольору напій вітчизняного виробництва від лікеро-горілчаного заводу Prime - "CAPRIZO Azzurro" з чорницею.

4. Набір ідеальних винних келихів

Можливо, нікого не здивує цей, здавалося б, банальний, але дуже практичний подарунок. Насправді той, хто знає толк в алкоголі, розуміє, яку важливу роль відіграє келих, яким чином він розкриває дегустаційну цінність напою і створює атмосферу естетичної насолоди від самого процесу.

Ціновий діапазон залежить від багатьох факторів, але стартує з 650 грн.

5. Пробки і насос для зберігання вина

Ідеальні помічники для тих, хто не допиває всю пляшку вина відразу. За допомогою насоса відкачується повітря з пляшки, а гумовою пробкою її щільно закривають. Таким чином вино може зберігатися дуже довго. Ціна за такий комплексний набір стартує від 380 грн.

Нагадаємо, дослідження показують, що дубильні речовини у вині та інших виновмістких напоях допомагають боротися з COVID-19, ефективно пригнічуючи активність двох ключових ферментів вірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство