pyatero-komandiriv-zakhisnikiv-mariupolya-zalishatimutsya-v-turechchini-do-kintsya-viyni-zelenskiy

П’ятеро командирів захисників Маріуполя залишатимуться в Туреччині до кінця війни, — Зеленський

 • 239858 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив, що п’ятеро командирів захисників Маріуполя, яких звільнили із російського полону, залишатимуться в Туреччині до кінця війни. Про це інформує УНН.

Деталі

Зеленський повідомив, що з полону звільнили 215 українців, які перебували у російському полоні. 

Цитата

«А загалом 108 бійців «Азова», загалом 188 героїв «Азовсталі» та Маріуполя. Восьмеро – поранені під час російського теракту в Оленівці... Це воїни Нацгвардії, нашої армії, Військово-Морських сил, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ та інші», — повідомив Зеленський.

Як зазначив Президент, ця операція готувалася доволі довго і в обміні є кілька складових.

"Перша складова: ми обміняли одного фаната Росії на 200 воїнів. Спочатку нам пропонували повернути 50 наших людей в обмін на одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі СБУ. Ми говорили. Наполягали. Число 50 зросло до двохсот. Вони вже в Україні...

Друга складова – окрім 200 воїнів, ми повернули ще пʼятьох бойових командирів, за яких довелося поборотися найбільше, найдовше, найскладніше. Їм загрожувало найжорстокіше. В обмін на них ми віддали 55 тих, хто не заслуговує ані жалю, ані співчуття, ані взагалі будь-яких слів», — повідомив Зеленський.

Серед них: Сергій Волинський, Святослав Паламар, Денис Прокопенко, Олег Хоменко, Денис Шлега, які перебуватимуть в Туреччині до кінця війни.

«Україна домовилася з Туреччиною, що пʼятеро наших командирів, яких звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці, у комфортних умовах і під особистою протекцією Президента Туреччини. На час до кінця війни. Але ми забезпечимо їхнім родинам можливість з ними бачитися», — зазначив Президент.

Нагадаємо

У Зеленського підтвердили, що передали Медведчука рф в обмін на 200 українських героїв.

Українські Національні Новини

Політика