r-nasirov-u-sudi-zayaviv-scho-ne-vinen-i-zatsikavleniy-u-publichnosti-spravi

Р.Насіров у суді заявив, що не винен і зацікавлений у публічності справи

 • 7869 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Тимчасово відсторонений з посади голови Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявив, що не винен і зацікавлений у публічності його справи. Про це він сказав, виступаючи в ході судового засідання, передає кореспондент УНН.

“Я хочу ще раз заявити, що я точно не винен, всі обвинувачення, які інкримінуються мені я вважаю повністю безпідставними і бездоказовими”, — сказав Р.Насіров.

Він додав, що вважає своє затримання незаконним і додав, що зацікавлений у тому, щоб справа проти нього була публічною.

Р.Насіров заявив, що робота в ДФС непопулярна і не націлена на те, щоб отримати політичні дивіденди.

Він також розповів суду, що ДФС збільшила у 2015 році на 40% надходження до держбюджету за рахунок детінізації, у 2016 році — 30% (більше 170 млрд грн.), у січні —лютому 2017 році — 60% і 50% відповідно.

"Ця справа, де йдеться про 2 млрд відстрочень, це не було якесь особливе, йому не приділялось багато уваги. Це була одна із звичайних справ", - підкреслив Р.Насіров.

Він додав, що "Укргазвидобування" отримало від ДФС відстрочку на погашення більше 10 млрд грн. "Укрнафта" також отримала відстрочку на 10 млрд грн. Перша компанія їх виплатила, по другій рішення ДФС було скасоване.

"Я був дуже вражений, що жодне з питань, які були задані мені (під час допитів — ред.) не долучені до справи, бо там багато відповідей, там відповіді майже на всі питання, які піднімають детективи НАБУ“, - підкреслив Р.Насіров.

Він додав, що не мав права згідно з чинним законодавством відмовити у розстрочці боргів компаніям, які пов’язують з О.Онищенком.

Р.Насіров зазначив, що “переживає, що зараз відбувається у службі”. На його думку, після судового процесу над ним працівники ДФС боятимуться давати розстрочку податковим боржникам.

Нагадаємо, Р.Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Солом’янський районний суд Києва обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП