rabinovich-do-stvorennya-antikoruptsiynogo-sudu-pro-privatizatsiyu-ne-mozhe-buti-y-movi

Рабінович: до створення Антикорупційного суду про приватизацію не може бути й мови

 • 9494 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович подав законопроект про заборону приватизації державного майна до створення в країні Антикорупційного суду. Про це політик заявив в прямому ефірі телеканалу NewsOne, передає УНН.

"Вони (влада, - ред.) зараз хочуть приватизацію провести. Я подав законопроект, за яким сьогодні потрібно заборонити приватизацію до моменту створення Антикорупційного суду. Що тут поганого? Якщо ви самі говорите, що корупція роз'їдає країну, а Антикорупційний суд ще не готовий, то почекайте. Що вам так не терпиться", - обурився парламентарій.

Він нагадав, що 10 травня Кабінет міністрів України затвердив перелік об'єктів великої приватизації держвласності на 2018 рік, до якої увійшли кращі стратегічні підприємства України.

"Одеський припортовий завод хочуть віддати за 50 мільйонів, а він коштує мільярди. Процитую прем'єр-міністра: "Наше завдання - конкурентно продати те, що не є стратегічним для України". Ось за безцінь продають "Турбоатом". Навіщо Україні "Турбоатом"? Або облгази, обленерго продають. Звичайно, ці об'єкти не важливі для України, адже їх хочуть забрати 5-6 олігархів, викупити - і накинути петлю на майбутнє покоління", - підкреслив лідер партії "За життя".

На думку політика, військові дії в країні і економічна криза - невідповідний час для розпродажу держпідприємств, тому він пообіцяв після перемоги на парламентських виборах партії "За життя" провести в країні комплексну деприватизацію. Народний депутат зазначив, що зараз держпідприємствами керують різні "і. о.", які не несуть за них ніякої відповідальності.

"Варто тільки вирішити питання з корумпованим непрофесійним менеджментом - і можна заробляти на них мільярди гривень. Тому після перемоги партії "За життя" на виборах ми проведемо комплексну деприватизацію і поставимо на ключові галузі кращих менеджерів для відродження і процвітання економіки України", - пообіцяв Вадим Рабинович.

Нагадаємо, раніше політик опублікував текст законопроекту про заборону приватизації державного майна до створення в країні Антикорупційного суду на своїй сторінці в Facebook.

Українські Національні Новини

Політика