rabinovich-neobkhidno-povernuti-strategichni-pidpriyemstva-pid-kontrol-derzhavi

Рабінович: Необхідно повернути стратегічні підприємства під контроль держави

 • 5240 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Велика приватизація уряду - це не що інше, як легалізований "деребан" країни з метою привласнити за копійки прибуткові підприємства, які повинні контролюватися державою на благо народу. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, передає УНН.

"Незважаючи на економічну кризу та військові дії в країні, уряд не відступає від ідеї влаштувати наймасштабніший за роки незалежності розпродаж залишків національного надбання України. Але ж це ж легалізоване роздеребанення країни! Не можна допустити, щоб стратегічні напрямки і галузі України виявилися в руках декількох олігархічних кланів – вони повинні належати народу", - констатував політик.

Він нагадав, що в січні цього року Верховна Рада України прийняла закон про приватизацію, який з 7 березня набув чинності. А вже 10 травня уряд затвердив перелік об'єктів великої приватизації держвласності на 2018 рік.

"У цей список увійшли 26 найважливіших об'єктів, зокрема, ПАТ "Центренерго", ряд обленерго і теплоелектроцентралей, ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", вугільна компанія "Краснолиманська", "Азовмаш", "Турбоатом", "Електроважмаш", "Сумихімпром", Одеський припортовий завод, Запорізький титано-магнієвий комбінат, "Украгролізинг", ПАТ "Аграрний фонд", Державна продовольчо-зернова корпорація України та інші. З панського плеча відданим васалам роздаються кращі українські підприємства!", - висловив обурення парламентарій.

Він вважає, що не можна продавати унікальні стратегічні об'єкти, які можуть давати високі доходи, наповнюючи казну.

"Якщо підприємство збиткове і працює погано, значить треба міняти менеджмент, ставити нових управлінців – професіоналів, а не кумів. Треба забезпечити ефективну діяльність державного підприємства, а не продавати його за копійки під час економічного занепаду і військових дій. Адже ніхто не продає свій будинок в момент, коли пожежа, - тоді цей будинок нічого не вартий! В країні глибока криза, ніякі інвестори сюди не йдуть, купить ці підприємства хтось свій, за гроші", - переконаний лідер партії "За життя".

Крім того, нардеп висловив упевненість, що приватний монополіст набагато гірше, ніж державний.

"Подивіться, скільки всього влада вже встигла розпродати, взяти хоча б облгази, практично повністю належать Льовочкіну та Бойку (народні депутати від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін і Юрій Бойко - ред.)! Не можна допустити, щоб стратегічно важливі підприємства належали окремим чиновникам або олігархам, їх необхідно повернути під контроль держави. Приватний монополіст набагато гірше, ніж державний. Приватні монополії - держави в собі, контролювати які дуже складно. Тільки держава може забезпечити оптимальне функціонування найважливіших напрямків і галузей на благо українського народу", - підкреслив Вадим Рабінович.

За його словами, після перемоги на парламентських виборах партії "За життя" в країні буде проведена комплексна деприватизація.

"Держава зараз поганий власник тільки тому, що керують держпідприємствами різні "і. о.", які не несуть відповідальності за всі ці підприємства. Варто тільки вирішити питання з корумпованим непрофесійним менеджментом - і можна заробляти на них мільярди гривень. Тому після перемоги партії "За життя" на виборах ми проведемо комплексну деприватизацію і поставимо на ключові галузі кращих менеджерів для відродження і процвітання економіки України. Ми не дамо розграбувати країну остаточно!", - підсумував парламентарій.

Українські Національні Новини

Політика