rabinovich-pro-demonopolizatsiyu-dp-ukrspirt-mi-ydemo-virnim-shlyakhom-batka-makhna

Рабінович про демонополізацію ДП "Укрспирт": ми йдемо вірним шляхом батька Махна

 • 22021 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Скасування державної монополії на виробництво спирту спровокує в Україні бум фальсифікату. Про це в коментарі УНН заявив народний депутат Вадим Рабінович, коментуючи відповідний законопроект Президента Володимира Зеленського № 2300.

"Я не розумію мотивації чиновників, які пропонують демонополізувати ДП "Укрспирт". Таке рішення нашій країні нічого, крім нещастя, не принесе. Адже нашу країну заполонить спирт найнижчої якості. Адже приватник завжди бореться тільки за те, щоб отримати прибуток. Це може стати серйозною національною катастрофою, яка посилиться, тому що половина алкоголю сьогодні і так сурогат", - коментує він.

Приватизація ДП "Укрспирт" з попереднім скасуванням монополії на виробництво спирту не принесе очікуваного економічного прибутку. Поспішна приватизація демонструє відсутність у влади поняття "держави" і її розвитку, вважає нардеп.

"Якісь щохвилинні активні дії ... Виходить, що експеримент над нашою країною триває, а ситуація з ДП "Укрспирт" - найяскравіший вияв некомпетентності і дурості. Я думаю, що ми йдемо вірним шляхом батька Махна - до абсолютної анархії, некерованості і економічної катастрофи", - резюмував Рабінович.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський подав у ВР законопроект № 2300 про демонополізацію спиртової галузі, який передбачає ліквідацію державної монополії на виробництво спирту і роздачу ліцензій приватним алкогольним компаніям.

Категорично проти такого рішення виступає Профспілка ДП "Укрспирт", яка пояснює, що демонополізація перед приватизацією обнулить вартість державних активів, що буде на руку приватникам, але в збиток державі. При цьому на вулиці можуть опинитися 5 тисяч співробітників держкомпанії.

Українські Національні Новини

Політика