rada-14-bereznya-mozhe-ratifikuvati-ugodu-pro-vilnu-torgivlyu-iz-kanadoyu-n-mikolska

Рада 14 березня може ратифікувати Угоду про вільну торгівлю із Канадою - Н.Микольська

 • 12074 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Верховна Рада Україна 14 березня розгляне питання ратифікація Угоди про вільну торгівлю Україна-Канада. Про це написала на своїй сторінці у Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська, передає УНН.

"14.03 - Верховна Рада Україна розгляне питання ратифікація Угоди про вільну торгівлю Україна-Канада! Дуже сподіваюсь на підтримку народних депутатів!" - написала Н.Микольська.

Вона також додала, що вірить у позитивне проведення ратифікації, адже для українських експортерів відкриються нові можливості розширення бізнесу і будуть діяти численні преференції.

Н.Микольська наголосила, що Канада - привабливий ринок для українських товарів.

Крім того, за словами заступника міністра, Канада: імпортує на 419 300 000 000 дол. (2015 р). Цe 12 тис. дол./рік імпорту на 1 одного канадця; це велика країна з високим рівнем диверсифікації споживчих смаків і уподобань; це країна зі стабільною економічною системою; це багата країна з високим рівнем ВВП на душу населення; 1,3 мільйони українців живуть в Канаді.

Нагадаємо, 8 березня Сенат Канади у другому читанні схвалив ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною.

Як повідомляв УНН, 17 листопада П.Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про ратифікацію зони вільної торгівлі між Україною і Канадою та визначив його як невідкладний для розгляду.

11 липня перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та міністр Канади з міжнародної торгівлі Христя Фрілянд поставили свої підписи під історичною угодою про запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.

Українські Національні Новини

Політика