rada-bezpeki-oon-provela-zakrite-zasidannya-na-zapit-rosiyi-de-rozglyanula-zvinuvachennya-na-adresu-ukrayini-u-stvorenni-brudnoyi-bombi-reuters

Рада безпеки ООН провела закрите засідання на запит росії, де розглянула звинувачення на адресу України у створенні "брудної бомби" — Reuters

 • 439081 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Росія у вівторок передала Раді Безпеки ООН свої звинувачення в тому, що Україна готувалася використати “брудну бомбу” – вибуховий пристрій з радіоактивним матеріалом, висловивши свою стурбованість під час закритого засідання. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Росія стверджує, що Україна наказала двом організаціям створити “брудну бомбу”, не надавши жодних доказів. Посол рф в ООН василь небензя в понеділок надіслав листа в ООН з детальним викладенням звинувачень.

Про це заступник посла Великобританії в ООН Джеймс Каріукі сказав, що у листі немає жодних доказів російського звинувачення в бік України.

“Це чиста російська дезінформація, яку ми бачили багато разів раніше, і це має припинитися”, — додав він.

Російський представник дмитро полянський відповів журналістам, що це була інформація розвідки, яка була передана західним колегам з “необхідним рівнем дозволу”.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь звинуватив рф в плануванні такої атаки. Країни Заходу також відкинули звинувачення країни-агресора як привід для посилення восьмимісячної війни.

Нагадаємо

Компанія "Енергоатом" повідомила, що заяви росії щодо створення "брудної ядерної бомби" можуть свідчити про підготовку з її боку акту ядерного тероризму.

Українські Національні Новини

Новини Світу