rada-dozvolila-parubiyu-pidpisati-zakon-pro-privatizatsiyu

Рада дозволила Парубію підписати закон про приватизацію

 • 10849 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Верховна Рада дозволила спікеру парламенту Андрію Парубію підписати закон про приватизацію. За проект постанови про скасування результатів голосування за законопроект про приватизацію проголосували лише 11 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів, передає кореспондент УНН.

Закон про приватизацію Верховна Рада ухвалила 18 січня.

За словами голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Андрія Іванчука, данний законопроект відповідає повністю всім європейським стандартам, вводяться нові революційні підходи, які забезпечать прозорість приватизації в нашій країні.

Відтепер приватизація буде регулюватися одним законом замість семи за нинішнім законодавством.

Законопроект про приватизацію запроваджує два способи продажу - це аукціон і викуп об'єктів приватизації в тому разі, якщо на момент прийняття закону майно вже перебувало в оренді.

Також встановлюється 11 місяців підготовки для об'єктів великої приватизації і 5 місяців для малої.

Якщо вартість активів за останній рік перевищує 250 млн гривень - це великий об'єкт приватизації, який буде продаватися з залученням радника. Якщо менше - це мала приватизація, яка буде проходити виключно на електронних майданчиках.

Нагадаємо, Рада у середу планувала розглянути заяву про засудження ядерних випробувань КНДР.

Проте ранкове засідання парламенту розпочалося з напівпорожньою залою. Тому пізніше спікер парламенту Андрій Парубій достроково закрив ранкове пленарне засідання.

Українські Національні Новини

Політика