rada-khoche-dozvoliti-derzhavnim-zamovnikam-zdiysnyuvati-viyskovi-zakupivli-za-importom

Рада хоче дозволити державним замовникам здійснювати військові закупівлі за імпортом

 • 9070 переглядiв

Київ. 20 грудня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект № 9122 щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом. “За” відповідне рішення проголосувало 234 народних обранців, передає кореспондент УНН.

Документ надає можливість державним замовникам з державного оборонного замовлення безпосередньо здійснювати закупівлю продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом, щоб оптимізувати цей процес та пришвидшити процес закупівель за імпортом у разі такої потреби, а також зекономити кошти за рахунок відсутності плати за посередницькі послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ очікують на нові системи озброєння та військову техніку - Муженко

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, його прийняття сприятиме оптимізації закупівлі за імпортом продукції оборонного призначення для власних потреб державних замовників.

Нагадаємо, 20 червня Кабмін схвалив стратегію розвитку ОПК до 2028 року. Зазначимо, що на оборону в Україні у 2019 році виділено 212 млрд грн, що становить понад 5% ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос оприлюднив висновок експертизи стосовно міномету "Молот"

Раніше Рахункова палата України виявила фінансові порушення у Міноборони

Як повідомляв УНН, 6 грудня Верховна Рада України продовжила на півроку роботу Тимчасової слідчої комісії щодо фактів розкрадання в ЗСУ та підриву обороноздатності держави у період з 1991 по 2018 роки.

Українські Національні Новини

Політика