rada-pereglyanula-stavki-vviznogo-mita-na-deyaki-tovari-legkoyi-promislovosti

Рада переглянула ставки ввізного мита на деякі товари легкої промисловості

 • 17194 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 4410 щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості. Відповідне рішення підтримало 307 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, на сьогодні на товари легкої промисловості (пряжа, нитки, тканини) товарних груп 50 – 59 згідно з УКТ ЗЕД встановлено пільгові ставки мита на однорідні товари в межах товарної позиції (підпозиції) УКТ ЗЕД (товари практично неможливо візуально відрізнити) із значною диференціацією, що вимагає для цілей їх ідентифікації здійснення складних і вартісних лабораторних досліджень і призводить до затримок митного оформлення, нераціонального використання та додаткових витрат бюджетних коштів.

Законопроектом, шляхом викладення в новій редакції груп 50 – 59 у Митному тарифі України пропонується встановити:

  • пільгові ставки ввізного мита у розмірі 0% на сировину, що не виробляється в Україні (пряжа, волокна, нитки 50 – 53 групи УКТ ЗЕД);
  • пільгові ставки ввізного мита в розмірі 1-8% на готову продукцію – тканини, фетр і повсть, сітки плетені, шпагат та канати;
  • підвищити повні ставки ввізного мита до 10% на товари легкої промисловості за тими товарними підкатегоріями згідно з УКТ ЗЕД, де такі ставки менші 10 відсотків.

Як повідомляв УНН, напередодні Верховна Рада підтримала законопроекти про нову схему розмитнення "євроблях".

Українські Національні Новини

Політика