rada-pereymenuvala-misto-volodimir-volinskiy

Рада перейменувала місто Володимир-Волинський

 • 44550 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Верховна Рада України на засіданні в середу перейменувала місто Володимир-Волинський, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Я ставлю пропозицію прийняти в цілому Проект Постанови про перейменування міста Володимир-Волинський Володимир-Волинського району Волинської області № 6378”, — запропонував голова ВР Руслан Стефанчук.

За проголосувало 348 нардепів.

Деталі

Проект постанови пропонує перейменувати місто Володимир-Волинський на місто Володимир.

Згідно з пояснювальною запискою, перейменування міста було ініційовано його жителями з метою повернення населеному пункту його історичної назви.

“Відповідно до матеріалів наданих Волинською обласною радою вказаний населений пункт є одним із найдавніших міст України, перша документальна згадка про яке зафіксована у літописі часів Київської Русі "Повість минулих літ". У 1795 році відповідно до австро-російської угоди місто увійшло до складу Російської імперії. Зазначається, що саме після цього приєднання місто отримало до своєї назви приставку "-Волинський". Вказаний крок був обґрунтований необхідністю відрізняти місто Володимир від російського міста Владімір-на-Клязьмі”, — йдеться у пояснювальній записці.

Що було раніше

Як писав УНН, раніше Верховна Рада дала назву одному населеному пункту України і перейменувала ще сім.

Українські Національні Новини

Суспільство