rada-pidtrimala-onovleniy-zakonoproekt-pro-diya-city

Рада підтримала оновлений законопроект про “Дія City”

 • 16151 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 4303 про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні щодо “Дія City”. Відповідне рішення підтримало 227 нардепів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, законопроектом передбачено впровадження:

- особливого режиму оподаткування суб’єктів ІТ-індустрії
- спеціальної моделі оподаткування доходів працівників ІТ-індустрії
- можливості обрання контрактної форми трудового договору під час оформлення трудових відносин в IT-компаніях.

Також зараз обговорюється з IT-компаніями можливість резидентам Дія City продовжувати роботу з ФОПами, але за умови, що їхня кількість не перевищуватиме близько 50%.

У законопроекті зазначені критерії, за якими IT-компанії зможуть отримати резидентство Дія City. Так, резидентом Дія Сіті може бути юридична особа, зареєстрована в установленому законодавством України порядку, незалежно від її місцезнаходження та місця здійснення господарської діяльності, яка одночасно відповідає всім таким вимогам:

1) здійснює виключно види діяльності ІТ-індустрії;

2) середньомісячна зарплати працівників компанії становить 1 200 євро;

3) середньооблікова кількість її працівників та гіг-спеціалістів (у разі залучення) за підсумками кожного календарного місяця становить не менше, ніж 9 осіб;

4) сума її кваліфікованого доходу, отриманого за перші три місяці набуття статусу резидента Дія Сіті, становить не менше, ніж 90% суми її загального доходу за цей період, а сума її кваліфікованого доходу, отриманого за кожен календарний рік перебування в статусі резидента Дія Сіті, становить не менше, ніж 90% суми її загального доходу за той самий період (за наявності загального доходу).

Довідково

Дія City — це спеціальний правовий режим для ІТ-галузі, який передбачає комплекс стимулів для розвитку України як високотехнологічної цифрової держави. Його резиденти отримають: зменшення у 5 разів податкового навантаження порівняно з чинним загальним оподаткуванням, додаткові механізми захисту бізнесу та інтелектуальної власності, можливості для венчурного інвестування, гнучкі умови праці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада підтримала оновлений законопроект про “Дія City”

     • 16151 переглядiв

    Декретна відпустка для тата: законопроект ухвалено

     • 26278 переглядiв

    World Press Photo: кращі репортерські фотографії 2020 року

     • 46267 переглядiв