rada-pidtrimala-zakonoproekt-schodo-nediyuchoyi-komisiyi-z-pitan-privatizatsiyi

Рада підтримала законопроект щодо недіючої комісії з питань приватизації

 • 15393 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Верховна Рада України на засіданні в четвер ухвалила в першому читанні проект закону № 3757 щодо діяльності Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, яка вже понад рік припинила існування. Відповідне рішення підтримало 262 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Змінами до закону про приватизацію державного і комунального майна від 2019 року були вилучені положення про Спеціальну контрольну комісію з питань приватизації. Мотиви були такими, що діяльність цієї комісії не відповідає вимогам Конституції. Було дано доручення Кабінету міністрів привести у відповідність акти законодавства, підзаконні акти, закони у відповідність до цього акту і фактично у відповідність до вимог Конституції", - пояснив заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук під час виступу в Раді.

Деталі

Відповідно до пояснювальної записки, проектом акту пропонується внести зміни до Закону України "Про Кабінет Міністрів України" з метою вилучення положень, що стосуються взаємодії Кабінету Міністрів України з Спеціальною контрольною комісією з питань приватизації.

Доповнення

У вересні 2019 року народні депутати ухвалили зміни до закону “Про приватизацію державного і комунального майна”, який передбачає ліквідацію комісії з приватизації.

Водночас варто зазначити, що у січні поточного року Президент Володимир Зеленський затвердив персональний склад Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, в який увійшли заступники міністрів, народні депутати, працівники Офісу Президента та керівники громадських організацій.

Українські Національні Новини

Політика