rada-pidtrimala-zmini-v-obliku-ta-rozrakhunkakh-na-rinku-gazu

Рада підтримала зміни в обліку та розрахунках на ринку газу

 • 17570 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №2553 про внесення змін до законодавства щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії. Відповідне рішення підтримав 281 народний депутат України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроектом передбачається надання права Кабінету Міністрів України приймати рішення про перехід на розрахунки та балансування на ринку природного газу під час транспортування, зберігання, розподілу, видобування, купівлі-продажу, постачання та споживання природного газу, у тому числі здійсненні митного контролю та митного оформлення під час переміщення природного газу через митний кордон України, в одиницях енергії.

Окрім того, також передбачається інформування споживача про його спожитий обсяг теплової енергії із розрахунку одиниці вимірювання кіловат-година (кВт/год), як додаткової інформації в платіжних документах за послуги постачання теплової енергії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України одноголосно підтримав проект постанови, яким змінив формування тарифів на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ).

Українські Національні Новини

Економіка