rada-planuie-zminyty-rentnu-platu-za-korystuvannia-radiochastotnym-spektrom-shcho-vidomo

Рада планує змінити рентну плату за користування радіочастотним спектром: що відомо

 • 23107 переглядiв

Законопроектом пропонується скасувати всі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Верховна Рада найближчими днями розгляне у першому читанні проєкт закону, який передбачає відмінити усі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Про це УНН повідомляє з посиланням на проект порядку денного засідання ВР та проєкт закону №10423.

Деталі

Відповідно до законопроєкту, планується відмінити усі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Також передбачається доповнити платників рентної плати суб’єктами господарювання, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензії на користування радіочастотним спектром та витягу з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів.

Контролюючі органи будуть надавати протягом трьох місяців, а не шести, як зараз, відповідним органам інформацію про несплату або сплату не в повному обсязі рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Крім того, законопроєкт передбачає виключити норму, відповідно до якої Кабінет міністрів затверджував методику розрахунку ставок рентної плати за користування радіочастотним спектром.

Нагадаємо

Згідно з останніми підрахунками Міністерства фінансів України, у березні 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло 158,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Зокрема, 1,4 млрд гривень склала рентна плата.