rada-planuie-zvilnyty-sim-chleniv-rakhunkovoi-palaty-nardep

Рада планує звільнити сім членів Рахункової палати - нардеп

 • 24615 переглядiв

Парламент планує звільнити 7 членів Рахункової палати у зв'язку із закінченням терміну повноважень, а не 1, як планувалося раніше.

На найближчому засіданні Верховна Рада розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати через закінчення строку повноважень, а не одного, як планувалося раніше. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає УНН.

Замість звільнення одного члена Рахункової палати буде одразу звільнення 7-ми через закінчення строку повноважень. Відповідне рішення прийняв бюджетний Комітет сьогодні і ще має проголосувати Рада

- повідомив Железняк.

Він уточнив, що 15 березня цього року закінчився термін повноважень в семи членів Рахункової палати, серед яких Віктор Богун, Андрій Дідик, Василь Невідомий, Ірина Іванова, Цезар Огонь, Ігор Яремчук і Андрій Майснер.

Железняк зазначив, що у Рахунковій палаті залишається 5 членів, але вони все ще зможуть приймати рішення.

Железняк нагадав, що відповідно до закону "Про Рахункову палату України" строк повноважень членів палати становить 6 років, а одна і та сама особа не може обіймати таку посаду понад два строки.

Доповнення

Членами Рахункової палати залишаться: Кирило Клименко, Сергій Ключка, Геннадій Пліс, Єлизавета Пушко-Цибуляк та голова Рахункової палати Ольга Піщанська.

Нагадаємо

Сьогодні Рада планує розглянути питання звільнення члена Рахункової палати Андрія Дідика, який написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Також Верховна Рада відклала більшість гучних відставок, які обговорювалися, але деякі голосування щодо звільнень все ж таки відбудуться.

23.04.24, 09:24 • [views_0]