rada-planuye-golosuvati-zakonoproekt-pro-verifikatsiyu-subsidiy-nastupnogo-tizhnya

Рада планує голосувати законопроект про верифікацію субсидій наступного тижня

 • 15870 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Законопроект щодо верифікації субсидій Верховна Рада розгляне у другому читанні на наступному сесійному тижні. Про це повідомила голова парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент УНН.

"Законопроект щодо перевірки субсидій був ухвалений у першому читанні, він іде на наступний пленарний тиждень на прийняття у другому читанні. Табличка щодо другого читання сформована і буде розглядатись на наступному тижні. Ми очікуємо реакцію юридичного управління на ту табличку, яка сформована. Робоча група засідала тут декілька разів, будемо розглядати її. Якщо Верховна Рада ухвалить цей законопроект у другому читанні, то верифікація поновиться. Ви ж знаєте, що верифікацію впровадили, і вона була зупинена рішенням Конституційного суду", - зазначила Третьякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оформити субсидію онлайн: у Мінсоцполітики дали покрокову інструкцію

За її словами, КСУ зупинив верифікацію через неврегульованість питання формування баз даних, які збирав Мінфін для проведення верифікації. Законопроект, який наразі готується до розгляду, врегульовує спірні питання.

При цьому вона додала, що разом із Мінфіном комітет працює над доробками, які не були враховані, тож якщо наступного тижня закон буде ухвалений, і верифікація буде відновлена, до нього будуть подані зміни.

Зокрема, за словами нардепа, йдеться про перевірки субсидіантів за базами даних інших міністерств.

Раніше Прем'єр Гончарук заявив, що в уряді з’ясовують, якими методами для приховування реальних доходів користуються деякі заявники на субсидію.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону про верифікацію та моніторинг державних виплат.

Українські Національні Новини

Політика