rada-planuye-vregulyuvati-status-obyednannya-yevroregionalnogo-spivrobitnitstva

Рада планує врегулювати статус об’єднання єврорегіонального співробітництва

 • 10465 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Верховна Рада планує врегулювати статус об’єднання єврорегіонального співробітництва. Відповідний законопроект у першому читанні ухвалили 245 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Законопроектом визначається, що об’єднання єврорегіонального співробітництва – форма органу транскордонного співробітництва зі статусом юридичної особи відповідно до національного законодавства держави, на території якої є її місцезнаходження.

Встановлюється, що об’єднання єврорегіонального співробітництва створюється на підставі угоди про заснування в організаційно-правовій формі непідприємницького товариства, яке не має на меті одержання доходу (прибутку) для його наступного розподілу серед засновників (учасників), членів, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Об’єднання єврорегіонального співробітництва поряд із своєю основною діяльністю можуть здійснювати підприємницьку діяльність без мети одержання прибутку, якщо інше не встановлено законом і якщо ця діяльність відповідає меті, для якої вони були створені, та сприяє її досягненню.

Основною діяльністю об’єднання єврорегіонального співробітництва є розроблення та реалізація спільних ініціатив, заходів, проектів, програм та стратегій транскордонного співробітництва.

Як повідомляв УНН, Рада додатково виділила 272 млн гривень на проведення місцевих виборів.

Українські Національні Новини

Політика