rada-pochala-rozglyadati-zemelni-zakoni-opozitsiya-zablokuvala-tribunu

Рада почала розглядати земельні закони, опозиція заблокувала трибуну

 • 14421 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Народні депутати на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради почали розглядати 11 законопроектів щодо запровадження ринку землі, що викликає неоднозначну реакцію серед парламентарів. Про початок розгляду заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

"Переходимо до питань порядку денного", - зазначив Разумков.

Цю заяву нардепи з опозиційних фракцій зустріли криками "Ганьба!".

Це відбулось після перерви в ранковому засідання Ради, яка, замість 30 хвилин, тривала майже дві години, і навіть після його заклику до нардепів зайняти свої місця, консультації з окремими парламентарями продовжувались уже біля президії.

Утім, як заявив Разумков, під час зустрічі з головами фракцій було досягнуто домовленості, що всі виступи будуть здійснюватись з трибуни.

Примітно, що розгляд законопроектів розпочався, не дивлячись на те, що проти виступили фракції "Батьківщина" і "ОПЗЖ", які й раніше відмовлялись підтримувати запровадження вільного ринку землі, також проти запропонованих монобільшістю змін виступили нардепи з "Європейської солідарності", які розкритикували норми про можливість продажу землі іноземцям, обмеження володіння землею на рівні 200 тис. га. Окрім того, під час дискусії, відмовились голосувати "за" й представники фракції "Голос".

Також немає одностайної підтримки законопроекту у фракції СН. Зокрема, представник уряду в парламенті Ірина Верещук назвала законопроект "сирим" і невартим голосування.

Нагадаємо, 13 листопада на пленарному засіданні Верховна Рада планує розглянути низку законопроектів, зокрема, у першому читанні розгляне законопроект щодо ринку землі.

Окремі народні депутати від фракції "Слуга народу" вважають законопроект про ринок землі "сирим і не вартим голосування".

Українські Національні Новини

Політика