rada-poperedno-pidtrimala-zakonoproekt-schodo-vidpovidey-na-deputatski-zvernennya

Рада попередньо підтримала законопроект щодо відповідей на депутатські звернення

 • 15563 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила за основу проект закону №3157 про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо депутатських звернень). Відповідне рішення підтримали 297 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, прийняття законопроекту розширить можливості реалізації права нардепа на звернення до органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, в тому числі в електронній формі.

Крім того, запропоновані законодавчі зміни сприятимуть більш швидкому, якісному та об’єктивному розгляду депутатських звернень.

Згідно з пояснювальною запискою, проектом закону пропонується доповнити частини першу та четверту статті 16 Закону України "Про статус народного депутата України" новими положеннями, які передбачають відповідно можливість надсилання депутатського звернення не лише в паперовому, але й електронному вигляді.

В частину другу статті 16 закону вноситься уточнююче положення щодо того, що відповідь на депутатське звернення має бути вмотивованою та по своїй суті відповідати на підняті у зверненні питання.

В частину третю статті 16 Закону вноситься зміна щодо строку повідомлення народного депутата про розгляд його звернення. Так, в чинній редакції статті посадова особа, відповідальна за розгляд звернення народного депутата, зобов'язана на прохання парламентаря завчасно, але не пізніше, ніж за день, повідомити нардепа про час і місце розгляду його звернення.

Законопроектом пропонується цей строк змінити на три дні – це необхідно для того, щоб народні депутати та їх помічники-консультанти мали більше часу для можливості планування і коригування свого графіку.

Нагадаємо, що Раді рекомендують ухвалити штрафи за ненадання відповіді на депутатські запити.

Українські Національні Новини

Політика