rada-posilila-vidpovidalnist-za-nezakonne-vidobuvannya-korisnikh-kopalin

Рада посилила відповідальність за незаконне видобування корисних копалин

 • 23561 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №3576 щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин,передає кореспондент УНН.

Так, у другому читанні і в цілому 307 голосами прийнято проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин, №3576.

Деталі

Законом визнано незаконне видобування корисних копалин місцевого значення кримінально караним діянням та посилено відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин в цілому.

Також законом статтю 240 Кримінального кодексу доповнено нормами щодо посилення кримінальної відповідальності за незаконне видобування корисних копалин місцевого значення, а також введено відповідальність за незаконне видобування корисних копалин у великому розмірі та особливо великому розмірі, збільшено штрафи у порівнянні з діючими нормами.

Окрім того, законом передбачена відповідальність не лише для фізичних, а й для юридичних осіб.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо стану справ у сфері надрокористування.

Українські Національні Новини

Політика