rada-posilila-vidpovidalnist-za-porushennya-pozhezhnoyi-bezpeki-v-lisakh

Рада посилила відповідальність за порушення пожежної безпеки в лісах

 • 13004 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах. Відповідне рішення підтримали 322 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Проект Закону №1149 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах передбачає вдосконалення норми КУпАП для запобігання вчиненню адміністративних правопорушень і вдосконалення відповідних санкцій.

Так, законопроектом передбачається покарання за порушення вимог пожежної безпеки у лісах для громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і для посадових осіб - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, за знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачається покарання для громадян від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і для посадових осіб - від 60 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів.

Українські Національні Новини

Політика