rada-priynyala-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-posilennya-diyalnosti-amku

Рада прийняла за основу законопроект щодо посилення діяльності АМКУ

 • 18204 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 5431 щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України. “За” проголосували 245 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Зокрема, документом пропонується удосконалити понятійно-категоріальний апарат законодавства про захист економічної конкуренції та механізм контролю за концентраціями суб'єктів господарювання, закріпити механізм встановлення пріоритетів діяльності АМКУ.

Також, зазначається щодо визначення порядку проведення перевірок суб'єктів господарювання. Також йдеться про удосконалення механізму звільнення від відповідальності для учасників антиконкурентних узгоджених дій;
ввести інститут врегулювання у справах тощо.

Додамо

12 липня на засіданні Комітету з питань антикорупційної політики його члени визнали, що законопроект №5431, який передбачає проведення реформи законодавства про захист економічної конкуренції, не відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Нагадаємо

Також на позачерговому засіданні сьогодні Верховна Рада провалила голосування щодо легалізації медичного канабісу та схвалила закон щодо ліквідації Укроборонпрому.

Українські Національні Новини

Політика