rada-prodovzhila-diyu-zakonu-pro-osobliviy-status-donbasu-sche-na-rik

Рада продовжила дію закону про "особливий статус" Донбасу ще на рік

 • 20108 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Верховна Рада України під час пленарного засідання 2 грудня ще на рік продовжила дію закону про “особливий статус" окупованого Донбасу. Відповідне рішення підтримали 317 нардепів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект пропонує у статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" цифру "2021" замінити цифрою "2022".

Наголошується, що це дозволить створити додаткові тимчасові можливості для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання в окремих районах ОРДЛО на основі принципів і норм міжнародного права та Статуту ООН.

Додамо

1 грудня парламентський комітет організації держвлади та місцевого самоврядування підтримав законопроект, яким передбачено продовження “особливого статусу” Донбасу до 31 грудня 2022 року.

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 6342 про продовження дії закону про особливий статус Донбасу на рік 24 листопада.

Нагадаємо

24 грудня 2020 року Президент Володимир Зеленський продовжив до 31 грудня 2021 року дію статті 1 закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Українські Національні Новини

Політика