rada-prodovzhit-z-pravkami-do-zakonoproektu-pro-natsradu-i-rozglyane-vidilennya-piv-milyarda-na-sudi

Рада продовжить з правками до законопроекту про Нацраду і розгляне виділення пів мільярда на суди

 • 14048 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Верховна Рада України на засіданні у четвер, 17 червня, продовжить розгляд поправок до проекту закону № 4107 щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, передає УНН з посиланням на порядок денний парламенту.

Деталі

Так, всього до законопроекту було подано 539 пропозицій і поправок. З них 77 — враховані цілком, 127 — враховані профільним комітетом частково, 12 — враховано редакційно. Водночас комітет відхилив 323 пропозиції і поправки, що і відображено у порівняльній таблиці.

У середу Рада зупинилася на розгляді 434-ї поправки та продовжить обговорення сьогодні.

Варто зазначити, що законопроект викликав чимало суперечок у суспільстві, а згідно з висновками ГНЕУ, до проекту закону до другого читання було взагалі включено низку положень, що не відповідають Конституції України та системно не узгоджуються із чинними законами України.

Інші питання

Якщо вдасться пройти всі поправки, нардепи сьогодні також мають розглянути проект закону № 5304, яким пропонується внести зміни до Державного бюджету України на 2021 рік в частині збільшення видатків на “Здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ правосуддя” на 600 000,0 тис. грн шляхом їх зменшення за “Підготовку та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх”.

Крім того, на порядку денному – проект закону № 4486 щодо статусу національного та ефективного управління закладами освіти і державним майном. Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є законодавче вдосконалення процедури надання закладам вищої освіти статусу національного, науковим установам – статусу національного наукового центру та створення належних можливостей управління закладами освіти та державним майном, що закріплено за ними.

Також сьогодні на розгляді Ради — проект закону № 3683 щодо авіаційних правил України. Законопроектом передбачено внесення змін до Повітряного кодексу України в частині визначення, що авіаційні правила України розробляються, ухвалюються і впроваджуються відповідно до стандартів і рекомендованої практики Міжнародної організації цивільної авіації, нормативних актів Міжнародної асоціації повітряного транспорту, Європейської асоціації з безпеки аеронавігації (Євроконтролю), Європейського агентства з безпеки польотів, інших міжнародних авіаційних організацій та з урахуванням законодавства Європейського Союзу у галузі цивільної авіації.

Законопроекти, які планують розглянути в першому читанні:

  • щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано;
  • щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні;
  • про страхування;
  • про особливості надання електронних публічних послуг;
  • про Уповноваженого з медичних питань;
  • щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель.

Законопроект, який планують розглянути у другому читанні - щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Додамо

Як повідомив раніше нардеп від “Слуг народу” Олександр Качура, 18 червня Верховна Рада планує зібратися на позачергове засідання, де розгляне звернення до Конгресу Сполучених Штатів Америки з проханням про забезпечення надання Україні двостороннього статусу основного союзника США поза НАТО (MNNA).

Українські Національні Новини

Політика