rada-provalila-golosuvannya-schodo-dozvolu-inozemtsyam-navchatis-u-vishakh-svitovimi-movami

Рада провалила голосування щодо дозволу іноземцям навчатись у вишах світовими мовами

 • 13263 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Верховна Рада України у середу провалила голосування за проект Закону щодо змін до законодавства про освіту для іноземців, передає кореспондент УНН.

Так, Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо врегулювання освітньої діяльності у сфері вищої освіти для іноземних громадян та осіб без громадянства підтримали 210 народних депутатів. В свою чергу, направлення до комітету для підготовки на повторне перше читання проекту Закону підтримало 235 нардепів.

Основні зміни, що пропонується внести до Закону, стосуються таких питань як мови освітнього процесу та обов’язку закладу вищої освіти забезпечити вивчення іноземними громадянами та особам без громадянства державної мови.

"Ми говоримо про ст. 48 закону України про вищу освіту, який якщо ми з вами сьогодні це підтримаємо, дозволить іноземним студентам – не українцям, і особам без громадянства виключно навчатись в окремих групах не тільки англійською і українською мовою, але і іншими світовими мовами", - пояснила член фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева.

Метою законопроекту є врегулювання організації навчального процесу для студентів, які є громадянами іноземних країн або особами без громадянства.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я повідомляло, що працює над спрощенням умов дистанційного зарахування іноземних студентів до вітчизняних ВНЗ.

Українські Національні Новини

Політика