rada-provalila-vstanovlennya-dodatkovikh-garantiya-dlya-zberezhennya-lisiv

Рада провалила встановлення додаткових гарантій для збереження лісів

 • 7775 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Народні депутати України відправили на доопрацювання законопроект щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів. Відповідне рішення підтримали 286 парламентарів, передає кореспондент УНН.

Проект закону 2173 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення додаткових гарантій збереження лісів направлений на встановлення додаткових гарантій збереження лісів України як національного багатства нашої держави, що виконують переважно водоохоронні, захисні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі, рекреаційні, естетичні, виховні, інші функції та є джерелом для задоволення потреб суспільства в лісових ресурсах.

Комітет рекомендував відправити законопроект на доопрацювання через те, що він закладає нові терміни, які дозволяють змінювати цільове призначення лісових ділянок для проведення вирубок нечесним підприємцям. Держгеокадастр цей законопроект також не підтримав.

Нагадаємо, Міноборони та органам на місцях Президент Володимир Зеленский доручив встановити централізовану систему обліку деревини в державних та комунальних лісгоспах для припинення незаконної вирубки лісу.

Українські Національні Новини

Політика