rada-ratifikuvala-konventsiyu-rye-pro-dostup-do-ofitsiynikh-dokumentiv

Рада ратифікувала Конвенцію РЄ про доступ до офіційних документів

 • 9509 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №0032, поданий Президентом Зеленським, про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів. Відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроект передбачає ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів, що була підписана від імені України міністром юстиції України 12 квітня 2018 року. Законопроект розроблено з метою виконання внутрішньодержавних процедур.

Конвенцією визнається широке право громадськості на доступ до офіційних документів з метою забезпечення суспільства джерелом інформації, надання можливості для формування власної думки про стан суспільства та органи державної влади, сприяння ефективності роботи і підзвітності органів державної влади.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про національну інфраструктуру геопросторових даних” № 554-ІХ, що передбачає створення геокадастру і дасть змогу сформувати сучасну систему доступу українців до цих даних

Українські Національні Новини

Політика