rada-ratifikuvala-ugodu-z-yes-pro-uchast-ukrayini-u-programi-pidrimki-biznesu-cosme

Рада ратифікувала угоду з ЄС про участь України у програмі підтримки бізнесу COSME

 • 10153 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Верховна Рада ратифікувала угоду між урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу" (COSME). Відповідне рішення підтримали 226 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Участь України у програмі COSME, як зазначається у пояснювальній записці, дозволить малому і середньому бізнесу залучати кошти та нематеріальні ресурси Європейського Союзу для більш якісної підготовки українського бізнесу до вільної торгівлі з ЄС, прискореного виходу вітчизняних підприємств на ринок ЄС, зміцнення їхніх торговельних зв’язків з європейськими компаніями та залучення іноземних інвестицій в Україну.

Зазначається, що підприємці можуть розраховувати приблизно на 900 мільйонів євро.

Як повідомляв УНН, у травні 2016 року генеральний директор з питань внутрішнього ринку, промисловості та МСП Європейської Комісії Лорі Еванст та представник України в Європейському Союзі Микола Точицький підписали у Брюсселі угоду про участь України у європейській програмі підтримки малого та середнього бізнесу COSME.

Українські Національні Новини

Політика