rada-rosiya-nato-obgovorila-ukrayinu-i-dogovir-pro-likvidatsiyu-raket

Рада Росія-НАТО обговорила Україну і договір про ліквідацію ракет

 • 11474 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. На засіданні ради Росія-НАТО, що відбулось сьогодні, сторони обговорили Україну і Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. По обох питаннях сторони розійшлися в думках, повідомив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає кореспондент УНН.

За словами Столтенберга, сьогоднішнє засідання Ради Росія-НАТО було першим в цьому році і дев'ятим з 2016 року. Він зазначив, що зустріч була "корисною і успішною".

"Ми обговорили дві важливі теми - Україна і Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. По обидва темам країни НАТО і Росія розійшлися в думках", - зазначив Генсек НАТО, додавши, що саме з цієї причини так важливо вести діалог, щоб "підвищувати передбачуваність і знижувати ризики".

"З 2014 року Україна завжди є першим пунктом нашого порядку денного. Ми обговорили підвищену напруженість в Азовському морі, а так само обстановку в області безпеки на Сході України. Країни НАТО заявили, що не визнають і не визнаватимуть незаконну анексію Криму Росією і зажадали звільнити захоплених моряків і кораблі", - підкреслив Генсек.

Як раніше повідомляв УНН, НАТО заявили про готовність підтримувати діалог з Росією за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Нагадаємо, на думку МЗС Німеччини, договір про ліквідацію ракет середньої, укладений між США і СРСР в 1987 році, неактуальний, оскільки не враховує новітні технології.

Українські Національні Новини

Політика