rada-rozblokuvala-pidpisannya-zakonoproektu-pro-banki

Рада розблокувала підписання законопроекту про банки

 • 15373 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Верховна Рада України не підтримала два проекти постанов №2571-д-П - 2571-д-П1 "Про скасування результатів голосування Верховної ради України від 13 травня 2020 року про прийняття в другому читанні і в цілому проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності", передає кореспондент УНН.

Зазначимо, що після цього у голови ВР з’являється можливість підписати законопроект про банки та направити на підпис Президенту.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 2571-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Пізніше позафракційний (був виключений з фракції “Слуга народу”) народний депутат Антон Поляков зареєстрував у парламенті 13 травня постанову про скасування результатів голосування за закон № 2571-д — законопроекту про банки, — який Верховна Рада цього ж дня підтримала у другому читанні та в цілому.

Законопроект, який ще називають “антиколомойським”, зокрема, передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

Очікується, що ухвалення та підписання цього законопроекту дозволить Україні отримати черговий транш міжнародної допомоги. Водночас експерти вбачають у документі цілу низку ризиків, зокрема, той факт, що рішення правління НБУ стають над рішеннями українських судів.

Українські Національні Новини

Політика