rada-skhvalila-za-osnovu-zakonoproekt-schodo-promislovogo-bezvizu-z-yes

Рада схвалила за основу законопроект щодо "промислового безвізу" з ЄС

 • 12697 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Верховна Рада схвалила за основу в першому читанні законопроект №10183 щодо "промислового безвізу" з ЄС, передає кореспондент УНН.

Так, за схвалення законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства ЄС у сфері технічного регулювання" проголосував 261 депутат. Після цього нардепи намагалися ухвалити законопроект у другому читанні, але їм забракло голосів.

Зазначимо, ухвалення закону є умовою ЄС для початку офіційної процедури оцінки готовності України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА), відповідно до якої українські результати випробувань та сертифікації продукції будуть визнаватись на європейському рівні.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що "промисловий безвіз” з Євросоюзом, тобто підписання Угоди про відповідність і прийнятність промислової продукції (АСАА), можливий у 2020 році.

Українські Національні Новини

Політика