rada-skhvalila-zakonoproekt-schodo-vidryadzhennya-suddiv-do-inshogo-sudu

Рада схвалила законопроект щодо відрядження суддів до іншого суду

 • 13092 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №2823 про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо відрядження суддів в порядку тимчасового переведення судді до іншого суду. Відповідне рішення підтримали 288 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, його основною метою є попередження можливості збільшення кадрового дефіциту суддів в окремих судах та дестабілізації у здійсненні судочинства, шляхом надання права Вищій раді правосуддя продовження строку відрядження суддів до іншого суду.

Законопроектом передбачено право Вищої ради правосуддя продовжити строк відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя, але не більше ніж на один рік, за зверненням голови суду, у якому суддя перебував у відрядженні, та заяви судді на продовження строку відрядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні серед суддів більше жінок, ніж чоловіків

Окрім того, доповнено положення, що суддя, строк відрядження якого закінчився, або щодо якого Вищою радою правосуддя винесено рішення щодо дострокового закінчення відрядження судді, повертається на роботу до суду, з якого був відряджений.

Нагадаємо, що 13 травня цей законопроект ухвалили за основу.

Українські Національні Новини

Політика