rada-skorotila-stroki-pidgotovki-zakonoproektu-schodo-oplati-pratsi-pomichnikiv-nardepiv

Рада скоротила строки підготовки законопроекту щодо оплати праці помічників нардепів

 • 10121 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Верховна Рада України визначила як невідкладний та скоротила на половину строки внесення альтернативних законопроектів до законопроекту №3644 про внесення змін до ЗУ "Про статус народного депутата України". Відповідне рішення підтримали 259 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, його метою є удосконалення порядку використання загального фонду, що встановлюється на оплату праці помічників-консультантів народного депутата України, унормування можливості виплати помічникам-консультантам матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, матеріальної допомоги для оздоровлення під час надання щорічної основної відпустки (як це передбачено для працівників патронатних служб).

А також передбачається можливість визначення нардепом частини коштів загального фонду, встановленого на оплату праці помічників-консультантів, для грошової компенсації за всі невикористані ними дні щорічної основної відпустки у разі ненадання йому такої відпустки за минулий рік.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №1035-2 щодо позбавлення народних депутатів фінансового забезпечення за прогули.

Українські Національні Новини

Політика