rada-sogodni-planuye-zaynyatisya-zvilnennyam-suddiv-vid-kriminalnoyi-vidpovidalnosti

Рада сьогодні планує зайнятися звільненням суддів від кримінальної відповідальності

 • 16057 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Верховна Рада України планує ухвалити законопроект, що підвищує статус соціальних робітників, ратифікувати низку міждержавних угод та розпочати процес звільнення суддів від кримінальної відповідальності. Відповідні законопроекти внесені до порядку денного ВРУ, передає кореспондент УНН.

Розпочати робочий день депутати повинні з законопроекту №0205, який дозволить Україні стати активним учасником загальноєвропейських процесів у сфері фізичної культури і спорту та доєднатись до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS).

Після цього парламент розглядатиме у другому читанні законопроект №4607 "Про соціальні послуги". Документ передбачає розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг та спрямований на підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги.

Також депутати мають ратифікувати низку міждержавних угод, зокрема між Кабінетом Міністрів України та Урядом Австрії, Урядом України і Туреччини, Урядом України та Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Останнім питанням, внесеним до порядку денного, є законопроект №2545, який передбачає звільнення судді від кримінальної відповідальності у випадках, коли він ухвалював судове рішення під тиском голови суду, його заступників або інших службових осіб, які займають особливо відповідальне становище. Суддя звільнятиметься від відповідальності у тому випадку, якщо він завчасно (до винесення йому вироку) добровільно заявив про такий тиск відповідним органам. Якщо суддя виніс рішення під тиском вдруге, він не звільнятиметься від відповідальності. Цей законопроект депутати розглядатимуть у першому читанні.

Як повідомляв УНН, Рада планує розглянути понад 120 законопроектів за три дні.

Українські Національні Новини

Політика