rada-sogodni-prodovzhit-rozglyad-zemelnikh-pitan-z-tisyachami-pravok

Рада сьогодні продовжить розгляд земельних питань з тисячами правок

 • 14406 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Верховна Рада України у середу, 17 березня, продовжить розгляд законопроектів № 2194 і № 2195, які пов’язані із земельною реформою. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний ВР.

Деталі

Так, проект закону № 2194 має на меті реформування системи управління у сфері земельних відносин та зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою.

Проект закону № 2195, серед іншого, пропонує передбачити новий порядок продажу та передачі в користування земельних ділянок державної та комунальної власності. Зокрема, йдеться про запровадження продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них обов’язково через електронні аукціони в електронній торговій системі.

Зазначимо, напередодні народні депутати дві з половиною години розглядала правки до проекту закону № 2194, дійшовши до 160-ї правки. Всього до проекту закону подано понад 3 тисячі правок.

Інші питання

Якщо Рада все ж встигне дійти до інших питань, на порядку денному стоїть низка законопроектів, зокрема президентський - № 4220 - щодо процедури банкрутства.

Документ передбачає зміни, які зокрема мають унормувати порядок проведення зборів кредиторів у режимі відеоконференції, а також шляхом опитування, процедури підтвердження особи та повноважень учасника зборів кредиторів, оформлення результатів зборів.

Законопроекти, які планують розглянути у першому читанні:

  • про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації;
  • про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства;
  • щодо спрощення створення та стимулювання діяльності індустріальних парків;
  • щодо кредитів, наданих в іноземній валюті.

Законопроекти, які планують розглянути у другому читанні:

  • щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях;
  • щодо приватизації об'єктів великої приватизації.

Доповнення

Верховна Рада України напередодні ухвалила рішення щодо включення до порядку денного та направлення на висновок Конституційного Суду законопроекту щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад директора Національного антикорупційного бюро України і директора Державного бюро розслідувань.

Українські Національні Новини

Політика