rada-tsoho-misiatsia-mozhe-ratyfikuvaty-uhodu-pro-tekhnichne-ta-finansove-spivrobitnytstvo-mizh-ukrainoiu-ta-latviieiu-shmyhal

Рада цього місяця може ратифікувати угоду про технічне та фінансове співробітництво між Україною та Латвією - Шмигаль

 • 21634 переглядiв

Україна та Латвія підписали угоду про технічну та фінансову співпрацю для відновлення України, включаючи 5 мільйонів євро від Латвії, яка, як очікується, буде ратифікована українським парламентом цього місяця.

Верховна Рада цього місяця розгляне угоду про технічне та фінансове співробітництво між Латвією та Україною, яка була підписана у Ризі у січні. Угода вже у парламенті для ратифікації. Про заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем'єркою Латвії Евікою Сілінею, передає кореспондент УНН.

Під час візиту до Латвії Президента України Володимира Зеленського підписано угоду про технічне та фінансове співробітництво між Латвією та Україною, яка цього місяця буде розглянута нашим парламентом для завершення процедури набуття нею чинності. Це суттєво поліпшить участь наших латвійських партнерів у процесах реконструкції України. Ця угода вже знаходиться в парламенті для ратифікації, і я переконаний, що цього місяця ратифікація відбудеться

- сказав Шмигаль.

Нагадаємо

У листопаді минулого року Кабінет міністрів схвалив проект угоди між Україною та Латвією про технічне та фінансове співробітництво.

У січні цього року Україна і Латвія підписали в Ризі угоду про співпрацю, яка передбачає надання технічної та фінансової допомоги для відновлення України, в тому числі бюджет Латвії обсягом 5 млн євро. Також було узгоджено оборонний меморандум.