rada-ukhvalila-v-pershomu-chitani-zakonoproekt-pro-konstitutsiyni-sud-dopovneno

Рада ухвалила в першому читанні законопроект про Конституційний суд (доповнено)

 • 11500 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про Конституційний суд. За відповідний законопроект проголосували 234 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається запровадження конституційної скарги.

Встановлюється нова організаційна структура Конституційного Суду України:

Велика палата діє у складі усіх суддів Конституційного Суду України і вирішує питання у справах за конституційними поданнями та конституційними зверненнями;

два сенати Суду, кожен із яких діє у складі дев’яти суддів і розглядає питання щодо відповідності Конституції України (конституційності) законів України (їх окремих положень) за конституційною скаргою особи. Сенат Суду діє як Конституційний Суд України. Ухвали Сенату Суду про відмову у відкритті конституційного провадження у справах за конституційними скаргами є остаточними, шість колегій суддів, кожна з яких діє у складі трьох суддів. До повноважень колегії суддів Конституційного Суду України належитиме вирішення процесуальних питань.

Ухвала про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційною скаргою, постановлена трьома суддями колегії суддів Конституційного Суду України, є остаточною.

Як зазначається у пояснювальній записці, це дасть змогу зменшити навантаження на Суд та забезпечити надходження на його розгляд обґрунтованих конституційних скарг, які відповідають критеріям прийнятності.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    УЗ збільшила запаси дизпалива до 18 днів роботи

     • 11955 переглядiв

    Вартість пального за добу не змінилася - моніторинг АЗС

     • 9722 переглядiв

    Водій маршрутки у Дніпрі помер за кермом

     • 9525 переглядiв