rada-ukhvalila-v-tsilomu-proekt-zakonu-pro-vikrivachiv-koruptsiyi

Рада ухвалила в цілому проект закону про викривачів корупції

 • 15250 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Парламентарі ухвалили у другому читанні та в цілому законопроект №1010 щодо викривачів корупції. Відповідне рішення підтримали 252 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо викривачів корупції розроблений з метою визначення правового статусу викривачів — осіб, що повідомили про вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, встановлення прав, гарантій та механізмів захисту таких осіб та прирівняних до них осіб.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення забезпечить створення нової ефективної системи запобігання корупції на основі міжнародних стандартів, що сприятиме зниженню рівня корупції в державі, а відтак — розвитку економіки та підвищенню добробуту громадян.

Додамо, що 13 вересня Рада у першому читанні ухвалила проект закону №1010. Відповідне рішення підтримали 283 народні депутати.

Нагадаємо, що під час підготовки до другого читання у профільному комітеті заявили, що захист викривачів корупції є в усіх цивілізованих країнах світу, тож політизувати та викривляти зміст відповідного українського законопроекту в стінах парламенту некоректно.

Українські Національні Новини

Політика