rada-ukhvalila-zakon-dlya-povernennya-torgovelnikh-preferentsiy-ssha

Рада ухвалила закон для повернення торговельних преференцій США

 • 9800 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Верховна Рада врегулювала діяльність організацій колективного управління авторськими правами. Відповідний законопроект у другому читанні та в цілому підтримали 246 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Законом встановлено державний нагляд за діяльністю організацій колективного управління та посередництво у переговорах і при вирішенні конфліктів, визначено процедуру акредитації.

Крім цього, встановлюється обов’язкове колективне управління об’єктами авторського права і (або) суміжних прав, що здійснюється виключно у таких сферах:

1) право слідування щодо творів образотворчого мистецтва;
2) репрографічне відтворення творів та їх частин (уривків);
3) відтворення в домашніх умовах і в особистих цілях творів, виконань, зафіксованих у фонограмах, відеограмах, їх примірниках, а також аудіовізуальних творів та їх примірників;
4) кабельна ретрансляція об’єктів авторського права і (або) суміжних прав, крім прав організацій мовлення щодо їхніх власних програм (передач) мовлення.

Також визначено процедуру розподілу роялті.

Прикінцевими положеннями закону визначено строки перереєстрації організацій колективного управління та відповідні повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та реалізує державну політику у сфері інтелектуальної власності, у цьому процесі.

Зазначимо, що ухвалення цього закону було умовою США для повернення торговельних преференцій для українських виробників.

Нагадаємо, що у травні США призупинили безмитне ввезення для 155 українських товарів.

Українські Національні Новини

Політика