rada-ukhvalila-zakon-pro-rozvidku

Рада ухвалила закон про розвідку

 • 20926 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Рада ухвалила у повторному другому читанні та в цілому проект закону про розвідку. За відповідний законопроект проголосувало 258 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

У тексті законопроекту, що з’явився на сайті Ради 15 вересня, міститься, зокрема, порядок організації та здійснення розвідувальної діяльності, а також стаття про розвідувальні заходи, використання співробітників під прикриттям, встановлення та підтримання контактів з компетентними органами іноземних держав, міжнародними організаціями тощо.

Нагадаємо, парламент попередньо схвалив законопроект про розвідку у січні.

У висновку комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки йдеться, що законопроект спрямовано на вдосконалення правових та організаційних засад функціонування розвідки, діяльності розвідувальних органів України та інших суб’єктів розвідувального співтовариства, підвищення ефективності їхньої взаємодії, а також забезпечення соціального та правового захисту співробітників розвідувальних органів і осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з цими органами.

Також у доопрацьованому законопроекті враховано зауваження та пропозиції головного науково-експертного управління Апарату ВРУ стосовно визначення термінів та конкретизації окремих положень проекту. Зокрема, СБУ виключено з переліку розвідувальних органів, натомість, з метою координації діяльності та попередження міжвідомчих конфліктів органу спеціального призначення з правоохоронними функціями та розвідувальних органів, СБУ визначено як суб’єкта розвідувального співтовариств.

Нардепи також проголосували за поправку №292, яка передбачає, щоб розвідувальним органам заборонялось залучати неповнолітніх осіб.

Як повідомляв УНН, цього тижня парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про розвідку.

Українські Національні Новини

Політика