rada-ukhvalila-zakon-pro-rozvitok-institutu-starost-propozitsiyi-zelenskogo-vrakhovano

Рада ухвалила закон про розвиток інституту старост. Пропозиції Зеленського враховано

 • 17961 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Верховна Рада України повторно розглянула та в цілому ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост”, врахувавши пропозиції Президента України Володимира Зеленського, передає УНН.

Деталі

Законопроєкт, зокрема, пропонує перед внесенням кандидатури старости на розгляд ради, яка його затверджує і звільняє, обов’язково проводити громадське обговорення з мешканцями. Староста може не входити до складу виконавчого комітету ради громади, але водночас матиме право на участь та виступ на засіданнях ради, виконкому або інших органах ради. Також за рішенням органу місцевого самоврядування за старостою закріплюються окремі завдання адміністратора ЦНАП.

Окрім того, врегульовуються інші питання: порядок створення старостинських округів, затвердження радою громади положень про старосту, суміщення посади старости тощо.

Додамо

3 червня Президент ветував попередній проєкт закону, адже той містив зміни до закону про Конституційний Суд України, які не стосуються питань старост. Відзначимо, що у ВР хотіли передбачити, що діючий народний депутат може стати суддею КСУ без попереднього складання мандату.

Українські Національні Новини

Політика