rada-ukhvalila-zakonoproekt-schodo-perebigu-protsesualnikh-strokiv-pid-chas-karantinu

Рада ухвалила законопроект щодо перебігу процесуальних строків під час карантину

 • 21399 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3383 щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого урядом для запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Відповідне рішення підтримали 264 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект розроблено з метою удосконалення норм Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України в частині перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого урядом для запобігання поширенню COVID-19.

Законопроект визначає можливість суду за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та обов’язки, поновлювати строки, встановлені у статтях вищезазначених процесуальних кодексів, а також продовжувати процесуальні строки, які встановлені законом чи судом, на строк дії карантину.

Як повідомляв УНН, ВРУ ухвалила законопроект №3383 щодо перебігу процесуальних строків під час дії карантину, встановленого урядом для запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Українські Національні Новини

Політика