rada-ukhvalila-zakonoproekt-yakiy-zaprovadzhuye-novu-organizatsiyno-pravovu-formu

Рада ухвалила законопроект, який запроваджує нову організаційно-правову форму

 • 20080 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому проект закону № 5873 щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення. Рішення підтримало 304 народні депутати, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, проект закону передбачає створення передумов для так званої "автономізації" державних установ, тобто перетворення їх в державні некомерційні підприємства для формування єдиного медичного простору, запровадження пацієнтоорієнтованих і конкурентних засад фінансового забезпечення таких закладів тощо.

Автори стверджують, що документ врегульовує питання функціонування електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), зокрема, поширено її функціонування на усю сферу охорони здоров’я, у тому числі на реабілітацію у сфері охорони здоров’я, громадське здоров’я, донорство крові та її компонентів, а також для здійснення контролю якості наданих медичних та реабілітаційних послуг, уникнення їх подвійного фінансування, запровадження можливості обміну необхідною інформацією між ЕСОЗ та іншими інформаційно-телекомунікаційними системами.

Законом також уточнено термінологію щодо засобів реабілітації відповідно до вимог Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та спеціальних міжнародних класифікацій у цій сфері.

Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування за підсумками розгляду рекомендував прийняти законопроект в другому читанні та в цілому в запропонованій комітетом редакції та доручити комітету при підготовці тексту закону на підпис Голові ВР здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату ВР його техніко-юридичне доопрацювання.

В свою чергу з мінусів законопроекту критики відзначають зокрема документу невідповідність Регламенту Європейського парламенту і Ради про захист фізичних осіб у зв'язку з опрацюванням персональних даних і про вільний рух таких даних.

Що було раніше

Нагадаємо, раніше сьогодні Верховна Рада повернула суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання проект закону №6306 “щодо удосконалення надання медичної допомоги”.

Українські Національні Новини

Політика