rada-ukhvalila-zayavu-pro-nepripustimist-prisvoyennya-rosiyeyu-peremogi-nad-natsizmom

Рада ухвалила заяву про неприпустимість присвоєння росією перемоги над нацизмом

 • 113258 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Верховна Рада у вівторок ухвалила проект постанови про Заяву "З нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом та про неприпустимість присвоєння російською федерацією перемоги над нацизмом". Про це в своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк, пише УНН.

Деталі

Як зазначено в заяві, однією із причин агресії з боку російської федерації стало те, що впродовж останніх десятиліть відзначення перемоги над нацизмом вона поступово перетворила його у культ, метою якого є пропаганда війни, вивищення над іншими народами, привласнення собі статусу "головного переможця".

Натомість Україна послідовно впроваджує європейський підхід пам’ятання про Другу світову війну. Адже жодна країна не може претендувати на визнання власної виняткової ролі у перемозі над нацизмом. Перемога – плід титанічних зусиль десятків держав та сотень народів, сказано в заяві.

Цитата

"Верховна Рада України:
- заявляє про неприпустимість монополізації російською федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала спільним досягненням Антигітлерівської коаліції та визвольних рухів, а сама війна спільною трагедією народів світу;
- наголошує, що злочини російської федерації в Україні, мають бути зупинені, а російський путінський режим – засуджений, і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу;
- переконана, що після перемоги у російсько-українській війні, наша держава та Український народ гідно вшановуватиме нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає усе суспільство", - йдеться в заяві.

Додамо

За інформацією західних ЗМІ, президент росії володимир путін 9 травня може офіційно оголосити Україні війну, замість своєї "спеціальної військової операції".

Це дозволить керівнику кремля максимально мобілізувати резервні сили, кинувши на захоплення нових українських територій, вважають американські та європейські чиновники.

Українські Національні Новини

Політика