rada-utvorila-tsk-iz-rozsliduvannya-koruptsiyi-v-dabi

Рада утворила ТСК із розслідування корупції в ДАБІ

 • 16630 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Верховна рада у вівторок прийняла в цілому проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з питань розслідування фактів корупції в органах Державного архітектурного бюро, будівельного контролю та нагляду, передає кореспондент УНН.

Проект постанови підтримали 316 нардепів. Проектом пропонується утворити ТСК, основними завданнями якої визначити, зокрема:

- розслідування фактів корупції у сфері видачі дозвільної документації на будівництво за зверненнями суб’єктів господарювання та оприлюднених у засобах масової інформації;

- розслідування фактів зловживань та/або неналежного виконання своїх обов’язків посадовими особами органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, що стало причиною порушення прав та законних інтересів суб’єктів господарювання;

- ініціювання питання про притягнення винних у вчиненні корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень осіб до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

Також проектом визначається кількісний склад та порядок формування Тимчасової слідчої комісії, її завдання, термін діяльності, строк подання на розгляд Верховної Ради України звіту Тимчасової слідчої комісії.

Як повідомляв УНН, колишній глава Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев намагається домогтися закриття кримінальної справи щодо нього.

Українські Національні Новини

Політика