rada-vidkhilila-zakonoproekt-pro-byuro-finansovikh-rozsliduvan

Рада відхилила законопроект про Бюро фінансових розслідувань

 • 21487 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Парламентарі відхилили законопроект №1208-2 про Бюро фінансових розслідувань. Відповідне рішення підтримали 253 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроект №1208-2 передбачає розділення сервісної та правоохоронної функцій податкової служби, ліквідацію податкової міліції, оптимізацію структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері фінансів, усунення дублювання їх функцій та створення Бюро фінансових розслідувань – центрального органу виконавчої влади, що утворюється Кабінетом Міністрів України та здійснює діяльність з метою запобігання, попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених законом до його підслідності.

Так, Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув законопроект, у зв’язку з отриманням негативного висновку Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, і рекомендував його відхилити.

Нагадаємо, 2 жовтня 2019 народні депутати України ухвалили у першому читанні за основу проект закону 1208-2 про Бюро фінансових розслідувань.

Українські Національні Новини

Політика