rada-vidmovilasya-golosuvati-za-initsiativu-s-ribalki-pro-elektronni-perekazi

Рада відмовилася голосувати за ініціативу С.Рибалки про електронні перекази

 • 11388 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Верховна Рада не підтримала в першому читанні законопроект №5361-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів” авторства нардепа від “Радикальної партії” Сергія Рибалки, передає УНН з посиланням на дані порталу ВРУ.

Зазначений документ не отримав достатньої підтримки в сесійній залі на засіданні у вівторок (20.06). "За" ініціативу проголосувало лише 180 парламентарів за необхідних 226 голосах.

Спроба голови Верховної Ради Андрія Парубія повернути законопроект авторам на доопрацювання також виявилася безуспішною. Таким чином, документ було повністю відхилено.

Законопроектом С.Рибалки передбачалося спрощення реєстрації міжнародних платіжних систем в Україні та дозвіл випускати електронні гроші небанківським фінансовим установам.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, раніше в Комітеті ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності, який зараз очолює С.Рибалка, заявили, що він не має ні досвіду, ні освіти, щоб претендувати на посаду глави НБУ.

Про некомпетентність С.Рибалки також заявляли в Асоціації прав вкладників банків.

Додамо, що з початку року лише один законопроект, співавтором якого значиться С.Рибалка, став законом.

При цьому наразі він намагається повторно протягнути в парламенті корупційний закон про ломбарди.

Українські Національні Новини

Політика