rada-vregulyuvala-privatnu-detektivnu-diyalnist

Рада врегулювала приватну детективну діяльність

 • 11393 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Верховна Рада врегулювала приватну детективну діяльність. Парламентарі 261 голосом ухвалили відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Законом передбачається, що приватний детектив – фізична особа - підприємець, яка здійснює приватну детективну (розшукову) діяльність на підставах та в порядку, що передбачені цим Законом, приватна детективна (розшукова) діяльність визначається як дозволена Мін'юстом діяльність приватних детективів або об’єднань приватних детективів щодо надання замовникам на платній договірній основі детективних послуг з метою захисту їхніх законних прав та інтересів на підставах та в порядку, що передбачені цим Законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ: за 2016 рік детективи запобігли розкраданню 580 млн грн бюджетних коштів

Законом встановлено, що приватним детективом може бути громадянин України, який досяг 21 року, володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту або стаж роботи в оперативних підрозділах чи органах досудового розслідування не менше трьох років, пройшов відповідне навчання з метою здійснення приватної детективної (розшукової) діяльності та отримав у встановленому законом порядку свідоцтво про право на зайняття приватною детективною (розшуковою) діяльністю.

Встановлюється також, що регулятором діяльності приватних детективів є Міністерство юстиції.

 

Українські Національні Новини

Суспільство